Matematik

Logaritmeopgave

01. december 2008 af vumann (Slettet)

Hej :D

Jeg har lidt problemer med at finde x i denne opgave. Har prøvet alt hvad jeg kunne, men kan ik få den til at passe. Nogle der kan give en gennemgang? :D

e3x=2•e5

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af dara.online (Slettet)

tag ln( ) ... på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2008 af Sherwood (Slettet)

e^(3x)*e^(-5)=2 <=> e^(3x-5)=ln(2) <=> 3x-5=ln(2) <=> x=(5+ln(2))/3


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2008 af Sherwood (Slettet)

e^(3x-5)=ln(2)

skulle rettelig have været

e^(3x-5)=2


Skriv et svar til: Logaritmeopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.