Matematik

andengradsligninger ??

02. december 2008 af atm-girl (Slettet)

hej!  jeg er i gang med en mat afl. men har en opgave som ikke kan få til at passe så håber der er nogle der ka hjælpe mig..

opgaven lyder, Bestem tallet b, så 3 er løsningen til ligningen 2x2-bx-6=0

hilsen

atm


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af plooop (Slettet)

Sæt x til at være 3, og find så b


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2008 af plooop (Slettet)

Du kan fx. starte med at isolere b


Svar #3
02. december 2008 af atm-girl (Slettet)

så får jeg det til -4, men det passer ik??


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af mathon

"3 er løsningen" må betyde netop løsningen
dvs. kun løsningen x = 3

hvorfor
d = 0

d = 0 = b2 - 4ac = (-b)2 - 4*2(-6) = b2 + 48


b2 + 48 = 0 lader sig ikke gøre for noget b

så der må foreligge en tegnfegl eller lignende i opgaveteksten...


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2008 af mathon

(-b)2  →  (-b)2


Svar #6
02. december 2008 af atm-girl (Slettet)

arr... nu ka jeg se hvad der er galt... b= 4.. d r bare mig der har lavet en lille fortegns fejl men tak for hjælpen....


Skriv et svar til: andengradsligninger ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.