Matematik

Trigonometriske ligninger

03. december 2008 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Jeg arbejder med TI interactive..

Jeg forstår ikke at når man løser en trigonometrisk ligning, f.eks. sin(2t)=0, så får man resultatet:

t=90*@n1
 

Hvad i alverden betyder dette? Hvordan skal jeg viderearbejde ovenstående?

Et andet eksempel:

cos(x)=0 ---> x=90*(2*@n2 - 1)

På forhånd tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det betyder at resultatet bliver gentaget, fordi cos og sin er funktioner der gentager sig selv.

Prøv at begrænse intervallet hvori løsningen skal finde sted. evt. løs dem i intervallet 0<x<2*pi


Svar #2
03. december 2008 af Petrozza (Slettet)

Dvs at mit resultat da er 90?

Hm....det ved jeg faktisk ikke hvordan man gør i TI..

Grunden til at jeg spørger er, at jeg arbejder med parameterfunktioner, og jeg skal jo analyserer disse.. Når man differentierer den trigonometriske (x(t)) og sætter lig med 0, så spytter den alt muligt mærkeligt ud, som jeg intet forstår af..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 Prøv at løse den i hånden, så finder du ud af det ;)


Skriv et svar til: Trigonometriske ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.