Matematik

Differentiation

03. december 2008 af Ahlto (Slettet)

Jeg skal differentiere funktionen f(x)=(2e2x+1)/(2x2-1), men er lidt i tvivl om, hvordan jeg griber den an.

Funktionen består af en sammensat funktion, 2e2x+1, men så skal man også have en 3. funktion ind.

Det er jeg ikke helt sikker på, hvordan man gør.

Håber, at der er nogen, der gider hjælpe her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Brug kvotientregnereglen og regnereglen for sammensatte funktioner. Så skal du bare tage et skridt ad gangen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af mathon

sæt
g(x) = 2e2x+1 og dermed
g'(x) = 2*e2x+1*2 = 4e2x+1 

sæt
h(x) = 2x2-1 og dermed
h'(x) = 4x

f '(x) = (g(x)/h(x))' = (g'(x)*h(x) - g(x)*h'(x))/h2(x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af freak_haha (Slettet)

svaret er: (4*e^(2*x+1)*ln(e)*(2*x^2-1)-8*e^(2*x+1)*x)/(2*x^2-1)^2

brug kædereglen/sammensat...... og reglen om differentierein af brøkkkkk

(ln(e)) udligner hindanden, dvs der står bare 1....


Svar #4
03. december 2008 af Ahlto (Slettet)

Tak, alle sammen.


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.