LaTeX

Tuborgklammer

04. december 2008 af stamm (Slettet)

Hej Latex-genier

Jeg har lige endnu et spørgsmål.

hvordan gør jeg sådan her i latex?

a = { b, hvis c

         d, hvis e

altså - så klammen dækker både d og b sætningerne?

Mvh Gustav 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. december 2008 af dara.online (Slettet)

Jeg ville bruge cases

\begin{equation*}
a=
\begin{cases}
b& \text{hvis $c$}\\
d& \text{hvis $e$}
\end{cases}
\end{equation*}
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. december 2008 af Jerslev

#0: En anden mulighed er at sætte dine "cases" op i en matrix og benytte \left{   [indsæt matrix her] \right}.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. december 2008 af daleif (Slettet)

det skulle nok være

\left\{ [matrix] \right .


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. december 2008 af Jerslev

#3: Det andet virker nu fint for mig også. :s

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. december 2008 af daleif (Slettet)

Det tvivler jeg lidt på da { ikke er en delimiter, men \{ er.


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. december 2008 af Jerslev

 #5: Kan godt være, at jeg husker forkert, men de kommandoer virker i hvert fald med ( og [-paranteser.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. december 2008 af daleif (Slettet)

ja, men de er også delimiters, det er { ikke alene.


Brugbart svar (2)

Svar #8
08. december 2008 af Jerslev

#7: Aha - så lærte jeg også noget nyt her til aften. :) Mange tak for det.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2013 af andeerss (Slettet)

For eksempel:


\[ |x| = \left\{ \begin{array}{ll}

x & \mbox{if $x \geq 0$};\\

-x & \mbox{if $x < 0$}.

\end{array} \right. \]
 


Skriv et svar til: Tuborgklammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.