LaTeX

Kun et nummer på align environment

08. december 2008 af stamm (Slettet)

Hej folk.

Jeg har følgende latex kode og jeg har et problem med den, for jeg får et nummer pr linje i mit align, og jeg vil kun have et for den hele. Hvordan undgår jeg at hver linje får et nummer?

\ begin{align}
 1+1 = 2 \ \

 2+2=4
\ end{align}

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. december 2008 af pdebes (Slettet)

Skriv \nonumber uden foran den linje du ikke vil have med.

eks.

\ begin{align}
1+1 = 2  \nonumber  \ \

2+2=4
\ end{align}


Svar #2
08. december 2008 af stamm (Slettet)

 Undskyld - jeg fik vidst ikke googlet grundigt nok inden jeg spurgte.

Tak for svaret pdebes, men jeg fandt et smartere alternativ her: ftp://ftp.ams.org/pub/tex/doc/amsmath/amsldoc.pdf

Jeg har 10 linier i mit align, så det bliver mange \nonumber's. Istedet så gør man følgende:

\ begin {equation}

\ begin {split}

bla&

&bla

\ end{split}

\ end {equation}

I split kan man bruge flere linjer og bruge & på samme måde som i align.


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. december 2008 af daleif (Slettet)

Den er også beskrevet i min latexbog


Skriv et svar til: Kun et nummer på align environment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.