Matematik
Kvadratsætningerne
25. oktober 2004 af
spørgsmålstegn (Slettet)
Hej,
jeg skal til at repetere noget matematik og har af den grund kigget på mine afleveringer.
Jeg sidder og tvivler lidt i en opgave jeg har lavet om kvadratsætninger, som ganske vist er rigtig, men som jeg ikke kan gennemskue.
Den ser således ud:
a^2 - 8a + 16 = (a -4a)^2 og
(1/4)x^2+1+x = (1/2)x^2+1+(2*(1/2)x*1) = (1/2x+1)^2
Kan nogen (venligst) hjælpe mig med at udredde dette?
jeg skal til at repetere noget matematik og har af den grund kigget på mine afleveringer.
Jeg sidder og tvivler lidt i en opgave jeg har lavet om kvadratsætninger, som ganske vist er rigtig, men som jeg ikke kan gennemskue.
Den ser således ud:
a^2 - 8a + 16 = (a -4a)^2 og
(1/4)x^2+1+x = (1/2)x^2+1+(2*(1/2)x*1) = (1/2x+1)^2
Kan nogen (venligst) hjælpe mig med at udredde dette?
Svar #1
25. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
a^2 - 8a + 16 = (a -4a)^2
forkert
a^2 - 8a + 16 = (a -4)^2
da (a-4)(a-4)=venstre1*venstre2+venstre1*højre2+højre1*venstre2+højre1*højre2
=a^2 - 8a + 16
---------
(1/2x+1)^2 =(1/2x+1)*(1/2x+1)= venstre1*venstre2+venstre1*højre2+højre1*venstre2+højre1*højre2
=(1/4)x^2+1+x
forkert
a^2 - 8a + 16 = (a -4)^2
da (a-4)(a-4)=venstre1*venstre2+venstre1*højre2+højre1*venstre2+højre1*højre2
=a^2 - 8a + 16
---------
(1/2x+1)^2 =(1/2x+1)*(1/2x+1)= venstre1*venstre2+venstre1*højre2+højre1*venstre2+højre1*højre2
=(1/4)x^2+1+x
Svar #2
25. oktober 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)
tak for dit svar... :D
i svar et:
hvis vi ser på regnereglerne, er det så ikke (a-b)^2 = a^2+b^2-2ab ? hvorledes kan 8a så udledes fra (a-4)^2 ?
i svar et:
hvis vi ser på regnereglerne, er det så ikke (a-b)^2 = a^2+b^2-2ab ? hvorledes kan 8a så udledes fra (a-4)^2 ?
Skriv et svar til: Kvadratsætningerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
