Matematik

tungmetal

11. december 2008 af jessicaj (Slettet)

hej håber at i kan hjælpe.

et bestemt tungmetal udskille fra menneskets krop, så mængden aftager eksponentiel med en halveringstid på 8 år.

hvad er den årlige fremskrivningsfaktor og hvor mange procent forsvinder fra kroppen i løbet af et år.

gerne med forklaring og beregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af Isomorphician

Hint: Kig på formlen for halveringskonstanten:

T½ = ln(0,5)/ln(a)


Svar #2
11. december 2008 af jessicaj (Slettet)

okay sætter jeg 8 ind for a


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2008 af Isomorphician

Nej, 8 er din halveringstid, som er T½ i ligningen. Du skal nu isolere a i ligningen.


Svar #4
11. december 2008 af jessicaj (Slettet)

når jeg isolere a hvad får jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2008 af Isomorphician

a = fremskrivningsfaktoren


Svar #6
11. december 2008 af jessicaj (Slettet)

kan det passe at a= -0,333


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2008 af Isomorphician

Nej.

Prøv og vis dine udregninger.


Skriv et svar til: tungmetal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.