Matematik

potensfunktion!

11. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

y = 0,00769x^(3.10)

x = længden (cm) af ørred 

y = vægten ( gram) af ørred.

Så får jeg at vide at når en ørred blir' 15% længere, hvor mange procent vokser vægten så?, så altså på y-aksen?

Jeg får det selv til at give 1,54, så altså, 54 %.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=268646


Svar #2
11. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

 what, Mathon. Er du også stærk i matematik, det var dog imponerende.

Hmm.. jamen det ser egentlig også ud til at være den formel jeg har brugt,, så, 54 % er vel rigtigt så?

[((1+p/100)^a)-1]*100 %

[((1+15/100)^3,1)-1]*100 %


Svar #3
11. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ermm, får den til at gi' -99 % ca. med din metode : s 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2008 af mathon

procentiske y-ændring = [((1+p/100)a)-1]*100 %  = [1,153,10 - 1]*100 %  = 0,54228*100%

54,2%


Skriv et svar til: potensfunktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.