Afsætning

Virksomheder, brancher og finanskrisen

13. december 2008 af Khilafah (Slettet)

Hey.


Som mange andre har jeg også SRP, som skal afleveres om kort tid, så jeg vil høre om nogle muligvis kunne hjælpe mig med to ting.

1) Nævne en virksomhed, hvis parametermix har ændret sig eller som er blevet påvirket som følge af den igangværende finanskrisen. (du behøver ikke detaljeret analysere hvilken ændring der er sket, bare du nævner navnet på virksomheden og en lille beskrivelse, på en linje eller to, vil være fint).

2) Nævne nogle brancher, som kunne have fordel af finanskrisen.


Tak på forhånd til de personer som skulle vælge at hjælpe til.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. december 2008 af KK_88 (Slettet)

Jeg kunne godt forestille mig at det er flere virksomheder som bliver nødt til at ændre dele af deres parametermix, hvis de ønsker at komme stærk ud af finanskrisen.

Som Jan Rose, økonomisk vismand, omtalte i Berlingske Tidende for få dage siden, så er det alt afgørende for virksomhederne de næste par år, at minimere deres omkostninger. Jeg kan ikke forestille mig at det ikke vil ændre virksomhedens parametermix. F.eks. produktionen.

Der er altid nogen som nyder godt af andres ulykke... men jeg kender til brancher som ikke bliver påvirket direkte. Især virksomheder som fremstiller medicin. Kunder skal købe piller selvom vi har finanskrise. Novo er et godt eksempel.

Good Luck


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. december 2008 af ktchristensen (Slettet)

Virksomheder der kunne være påvirket af finanskrisen:

Der er tre industrier jeg ville kigge på: enten

1. bil industrien: specielt chrysler, el. volvo i Sverige (prisniveauet)

2. bolig markedet: EDC osv. (prisniveauet)

3. Rejsebranchen: SPIES, Apollo, DAN SKI, TEAM BENNS

(Aviserne og bladene og bankerne også)

Arbejdsløsheds kasserne, kunne umiddelbart have fordele (men også ulemper) Der er flere der usikre på deres job, så flere melder sig ind. Jeg læste en artikel på BT eller et andet medie hvor et selskab nævnte de havde fået det økonomisk bedre pga. krisen, men jeg erindre selvfølgelig ikke navnet. Jeg mener det også var pga. andres konkurs. f. eks. IT factory.

mvh. Kirsten


Skriv et svar til: Virksomheder, brancher og finanskrisen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.