Matematik

differentiel exp

14. december 2008 af tawer (Slettet)

hej jeg skal differentier følgende

 f(x)= x^2*exp(x)

er der nogen der vil hjælpe, og forklare hvordan man kommer frem til svaret tak


Svar #1
14. december 2008 af tawer (Slettet)

...og den her.

f(x)=5 exp(2x)+3x^2

men går udefra at det er samme metode?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af mathon

exp'(x) = exp(x)


Svar #3
14. december 2008 af tawer (Slettet)

 hmm.. jeg tror jeg har brug for lidt mere forklaring..

hvad skule svaret så blive?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2008 af larslarsen05 (Slettet)


det er to funktioner som skal ganges sammen.

Hvis vi siger g(x) = x^2 og exp = h(x)

siger man:

g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)

2x*e^x+x^2 *e^x *x = (2x+x^2)e^x

exp=e^¨



Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2008 af larslarsen05 (Slettet)

hov undskyld

2x*e^x+x^2 *e^x =(2x+x^2)e^x


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2008 af larslarsen05 (Slettet)

skriv hvis du ikke forstår det


Svar #7
14. december 2008 af tawer (Slettet)

 det gør jeg ikke desværre..

vil du ikke lave en gennemregnet eksempel med

f(x)=5 exp(2x)+3x^2 
 

så tror jeg jeg bedre vil forstå det.
tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2008 af mathon

          den første differentieret gange den anden urørt 

plus 

          den første urørt gange den anden differentieret


Svar #9
14. december 2008 af tawer (Slettet)

men bliver det så ikke:

f^' (x)= 2x + x^2 * e^2x


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2008 af mathon

første differentieret gange den anden urørt          2x*exp(x)

den første urørt gange den anden differentieret    x2*exp(x)

2x*exp(x) + x2*exp(x) =                                   x*exp(x)(x+2)


Skriv et svar til: differentiel exp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.