Matematik

Andengradsligning - løsningsformel

15. december 2008 af Imanlill (Slettet)

Hej, jeg har 2 løsningsformler hvor den ene er den vi bruger i dag, mens den anden var den man brugte for årtier siden, og jeg skal finde sammenhængen men har lidt svært ved det.

dengang brugte man x=- a/2±√(a^2/4-b)  og ligningen var 1x^2+ax+b=0

hvor man nu bruger x=(-b±√(d)) /2a og ligningen ax^2+bx+c=0

Den første del kan jeg godt se er den sammen men hvad med diskriminanten, den sidste del?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af ibibib (Slettet)

Benyt at

ax2+bx+c=0 <=>

x2+b/a·x+c/a=0.

dvs, indsæt b/a på a's plads og indsæt c/a på b's plads i den gamle formel.


Svar #2
15. december 2008 af Imanlill (Slettet)

Jeg forstår det stadigvæk ikke helt sammenhængen- jeg er nok lidt langsom, men har prøvet at løse dem i TI-interacitve og får andre løsninger end de "rigtige" -

Ka du forklare mig hvorfor? her er et link til et billede jeg har uploaded der illustrerer det lidt bedre

http://uploaded.to/?id=m51ge9


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af ibibib (Slettet)

Jeg kunne ikke se noget på dit link, kun en reklame.

Hvorfor regner du ikke som jeg skriver i #1?


Svar #4
15. december 2008 af Imanlill (Slettet)

Jeg har prøvet at regne som du siger, og kan godt se det giver den løsningsformel vi har idag men det forklarer ikke hvordan man er kommet frem til løsningsformlen fra gamle dage ?

luk for reklamen oppe i hjørnet, og så kommer der en download-knap frem.


Skriv et svar til: Andengradsligning - løsningsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.