Matematik

kordefunktion

18. december 2008 af 110290 (Slettet)

Hej hej hej.

mit spørgsmål lyder således:

Vis, at for en given vinkel v gælder, at . Beregn hvor mange procent Ptolemæus’ værdi afviger fra den moderne værdi for v = 7,5, idet Ptolemæus finder
crd(7,5) = 5;50,54 angivet i sexagesimalsystemet (tretalssystemet).
 

Jeg er total på bar bund, så hvis nogen vil hjælpe vil jeg være meget taknemmelig


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2008 af richterklanen (Slettet)

Hvad er det du skal vise om den givne vinkel. SExagesimalsystemet er 60-talssystemet.


Svar #2
18. december 2008 af 110290 (Slettet)

Hov, det var ikke kommet med, men jeg skal vise at der gælder crd(v) = 60*sin(v/2) for en given vinkel


Svar #3
18. december 2008 af 110290 (Slettet)

og hvordan bruges 60-talsystemet??


Skriv et svar til: kordefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.