Matematik

Differentialligning pendul

18. december 2008 af Unbreakable (Slettet)

Er der nogen der kan udledning denne 2 ordens. differentialligninger, for store udsving på fysisk pendul, hvor vi ikke sætter sin(a)=a :)

(d^2 φ)/(dt^2 )=-((m*g*a)/I)*sin(φ)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Her skal du bruge tan(φ/2)substitution, så sin(φ)=2*t/(1+t2), dφ=2*dx/(1+x2)


Svar #2
18. december 2008 af Unbreakable (Slettet)

Tak , men forstår det ikke helt, kan jeg få en uddybning af dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2008 af Dynin (Slettet)

#2 er det omskrivningerne i #1 du ikke forstår eller?


Svar #4
18. december 2008 af Unbreakable (Slettet)

Ja :)


Svar #5
18. december 2008 af Unbreakable (Slettet)

Forstår ikke hvad vi sætter lig med hvad når vi substituere, og hvordan det kommer til at se ud efter integrationen:)


Skriv et svar til: Differentialligning pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.