Matematik
Bestem y udtrykt ved x
28. oktober 2004 af
Arkanoid (Slettet)
Hej.
Følgende opgave har voldt mig store kvaler, og nu vil jeg derfor spørge feter hjælp:
Bestem y udtrykt ved x ud fra ligningen 2xy = x3 + x + 3y
Nogle der kan hjælpe?
---
Arkanoid
Følgende opgave har voldt mig store kvaler, og nu vil jeg derfor spørge feter hjælp:
Bestem y udtrykt ved x ud fra ligningen 2xy = x3 + x + 3y
Nogle der kan hjælpe?
---
Arkanoid
Svar #1
28. oktober 2004 af Lurch (Slettet)
2xy = x3 + x + 3y
2xy -3y = x3 + x
y(2x -3) = x3 + x
y = (x3 + x)/(2x -3)
2xy -3y = x3 + x
y(2x -3) = x3 + x
y = (x3 + x)/(2x -3)
Svar #2
28. oktober 2004 af Arkanoid (Slettet)
Glimrende, var nået til y(2x -3) = x3 + x men så kørte jeg ud på et galt sidespor... mange tak :-)
Skriv et svar til: Bestem y udtrykt ved x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
