Matematik

Solens udstråling

25. december 2008 af Bibliotekaren1945 (Slettet)

Nogen der har en løsning på nedenstående opgaver?

1) Solen udstråler en energi på 3,9 * 10^26 Joule per sekund. Beregn Solens samlede massetab per sekund.

2) Solens udstråling har været konstant gennem hele sin levetid på 4,6 milliarder år. Beregn hvor stor en brøkdel af sin masse Solen har mistet indtil nu.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

brug e=mc2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2008 af mathon

1)
E = P*t = Δm*c2    

Δm/t = P/c2 = ((3,9*1026 J/s))/(2,99792*108 m/s)2 = 4,33934*109 kg/s = 4,33934*106 ton/s =

4,33934 Mton/s

2)
4,33934 Mton/s = (4,33934 Mton/s)*(365,25*24*3600 s/år) = 1,36939*108 Mton/år

Δmi alt = (1,36939*108 Mton/år)*(4,6*109 år) ≈ 6,3*1017 Mton

masseændring i promille: (6,3*1017 Mton)/((6,3*1017 + 1,99*1021)Mton) = 0,000316 = 0,316 promille


Svar #3
25. december 2008 af Bibliotekaren1945 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Solens udstråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.