Matematik

Bakterieacceleration

01. januar 2009 af Eddikesur (Slettet)

En bakteriekultur vokser fra 800 bakterier til 2000 bakterier på 10 timer.

1) Med hvor mange procent i timen vokser bakterien?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2009 af mathon

800*(1+x)10 = 2000

(1+x)10 = 2000*800 = 2,5

1+x = 2,50,1 ...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2009 af janett90 (Slettet)

k = k0 • (r+1)n

2000 = 800 • (r+1)10
2,5 = (r+1)10
r+1 = 10√(2,5)


Svar #3
01. januar 2009 af Eddikesur (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg tror vi skal bruge 800*exp(k*10)=2000<=>k=1/10*ln(5/2)=0,092, så 800*exp(0,092)=877, så den vokser med 77 individer den første time, hvis den da ellers vokser eksponentielt, men det står der jo ikke noget om.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2009 af janett90 (Slettet)

Bakterier kan vidst kun vokse eksponentielt? Men du har ret, det burde nu alligevel stå i formuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#5 Det er nu ikke altid rigtigt, man kan hæmme væksten ved at begrænse fødemængden eller ved andre tiltag.


Skriv et svar til: Bakterieacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.