Matematik

andengradspolynomier og faktorisering???

02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

Hej alle.

har fået stillet denne her opgave i matematik, men ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe den an?

lidt hjælp??

Opgave:

Bestem rødderne i andengradspolynomiet

f(x) = x^2 - x - 2

og faktoriser polynomiet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Rødderne finder du ved at løse andengradsligningen f(x)=0

En faktorisering skrives på formen:

f(x)=a*(x-x1)*(x-x2), hvor x1 og x2 er de to rødder.


Svar #2
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

Dvs at når jeg har løst andengradsligningen, så er de to tal jeg får rødderne?

og er det bare at indsætte rødderne i den ligning du skrev?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nemlig, det er ganske simpelt. Bare skriv hvis der opstår problemer :)


Svar #4
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

jeg ved ikke om det er fordi jeg har haft ferie, men lige nu kan jeg ikke huske hvordan jeg sætter x'2 - x - 2 = 0?

lidt hjælp? .. kan kun komme i tanke om monotoni forhold og nulpunkter. :s


Svar #5
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

jeg får rødderne til 2 eller -1?

kan det passe? :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal først finde diskriminanten: d=b2-4ac

Bagefter indsætter du i x=(-b+/-sqrt(d))/(2a)

sqrt=kvadratrod.

se evt. her http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning#Nulpunktsbestemmelse


Svar #7
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

når jeg skal faktoriserer ikke?

hvilke tal skal der så stå ved a og de to x´er?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

a=1. Det er det samme a som fra selve andengradspolynomiet fra #0. De to x'er er de to rødder. Du bestemmer selv hvilken en du indsætter hvor :)


Svar #9
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

jamen der er jo 4 xér i den formel du skrev?

f(x)=a*(x-x1)*(x-x2), hvor x1 og x2 er de to rødder --> hvad er de to xér som ikke er x1 eller x2 så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Rødderne fra #5 er korrekte, altså bliver faktproseringen.

f(x)=1*(x-(-1))*(x-2)=(x+1)*(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#9 det er den variable x, så der skal bare stå x. Ingen tal.. Se #9, der er svaret.


Svar #12
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

og hvordan kommer jeg så videre til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Resultatet står i #10. Det er en faktorisering af din andengradsligning.


Svar #14
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

jamen er det ikke lige det du har gjort? altså f(x)=1*(x-(-1))*(x-2)=(x+1)*(x-2) ?

er det ovennævnte så bare resultatet? der skal ikke regnes mere på det, men bare sættes to strenger under?


Svar #15
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

eller?


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#14 Ja det er resultatet. hvis du regner på det kommer du tilbage til #0, men det skal du ikke. Sæt to streger under det.


Svar #17
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

tusind tusind tak for hjælpen ! <3


Svar #18
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

er det sådan, at du lige gider hjælpe mig med en opgave om monotoni forhold?

altså, hvis du bare gider tjekke om det jeg har gjort er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#17 det var så lidt :)

#18 har svaret på den.


Svar #20
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

jamen har lavet det her indtil videre:

Differentition af x^2 - 12 x = 2x - 12

f1(x) = 0

2x-12 = 0

d= 144

x= -12 +/- kvadratroden af 144 divideret med 2.1

x = 0 v -12


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.