Oldtidskundskab

Toppunkt

03. januar 2009 af tutsinuts (Slettet)

Er ikke helt sikker på min regning her:

skal finde rødderne til p(x)=ax^2+bx, her fandt jeg diskriminanten d=b^2-4ac=1-4*1*0=1
og derefter fandt jeg x-værdierne: x= (-b±√(b^2-4ac))/2a=(-1±1)/2⇔x=0 x=-1. Derfor må rødderne hedde (0;0) og (-1;0)

Herefter skal jeg finde toppunktets førstekoordinat og det gør jeg ved at differentiere funktionen og sætte lig 0, men har kun lært at gøre det vha. TI InterActive så ved ikk hvordan det skal gøres vha håndkraft.
Er kommet så langt at f '(x) må være 2ax+b men det er jeg heller ikk sikker på :p

Vil være rigtig rart med lidt hjælp.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja f' = 2ax+b=0<=>x=-b/2a, som indsættes i udtrykket for at finde y-værdien


Svar #2
03. januar 2009 af tutsinuts (Slettet)

#1 er der ikke noget mellemregning med der? og hvorfor siger du f' =2ax+b=0 burde det ikke være f '(x)=...


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f' er et andet udtryk for f'(x)


Svar #4
03. januar 2009 af tutsinuts (Slettet)

okay men hvad med mellemregningen?


Brugbart svar (2)

Svar #5
03. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du siger p(x) = 0<=>ax2+bx = 0<=>x(ax+b) = 0<=>x = 0 elelr x = -b/a, altså P(0)=0 og P(-b/a)=0. Toppunktete finder du ved at indsætte værdien på x -b/2a i dit udtryk og finder toppunktet = (-b/2a,-b2/4a)


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.