Matematik

Minimeringsproblem

04. januar 2009 af longds (Slettet)

Hej.

Er der nogle der kan give en forklaring på hvad et Minimeringsproblem er?

Tak .


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kan give et eksempel: En virksomhed ønsker at minimere sine omkostninger. De skal så finde frem til en formel, der fortæller, hvor store omkostninger, de har. Det kunne være:

Omkst = produktionsprisen pr enhed gange antal enheder + de faste omkostninger

Opgven (eller problemet går så ud på at minimere Omkst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

En konservesdåse skal kunne rumme 1 liter, og ved fremstilllingen skal der anvendes mindst muligt materiale.

Bestem dåsens dimendioner, idet der ses bort fra godstykkelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

dimendioner rettes til dimentioner


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

OK, så skal du finde overfladen af dåsen , men jeg kan allerede gætte nu, at dåsens diameter bliver lig dens højde. Dens overflade er 2*π*r2+2*π*r*h og rumfanget er π*r2*h=1000cm3. Løs den sidste med henyn til h og indsæt i den første, så du får en funktion f(h)=..., der skal minimeres. 


Skriv et svar til: Minimeringsproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.