Matematik

"HJÆLP"

04. januar 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Hej, jeg har en aflevering der handler om ekspontielle funktioner, hvori der fremgår et spørgsmål som lyder således:

Forklar, hvad der karakteriserer grafen for en ekspontiel funktion, y=b*a^x (brug gerne figurer). Forklar hvilken sammenhæng der er mellem værdien af konstanterne a og b og grafens udseende.

Er der nogen der har nogle gode ideer til hvordan jeg kan forklar dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af mathon

klargør dig
hvad

1)  fremføringsfaktor

2)  begyndelsesværdi

3)  kurveform i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem

er


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Et godt råd: Lad være med at skriv "HJÆLP". Så er der ikke mange der gider hjælpe dig herinde; skriv i stedet noget beskrivende.

Du forklarer alt hvad du har lært ;)

Forklarer hvornår en funktion er eksponentielt aftagende og hvornår den er eksponentielt voksende, altså fremskrivningsfaktoren a's betydning. Herefter kan du forklare hvad multiplikatoren b betyder ("forstærkning"). Drag evt paralleller til kapitalberegninger, rentesregning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2009 af bQnne (Slettet)

 Et godt tip er at bruge online (også offline) programmet GeoGebra (www.geogebra.org) og indtaste:

a = 5

b = 5

x = 5

f(x)=b * a ^x

Hvis du så højreklikker på a=5, b=5 og x=5 og vælger "Vis Objekt" kan du bruge skyderne til at justere på værdierne.

Du kan nu AFLÆSE på en nem og forståelig måde hvad de forskellige variabler betyder for ligningen.Jeg kan desuden kun anbefale at bruge GeoGebra hver gang du skal lave figurer og grafer etc. i matematik. Dejlig løsning !


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785


Skriv et svar til: "HJÆLP"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.