Studievalg og videregående studie

Økonomi på KU

05. januar 2009 af parischik (Slettet)

Hej allesammen,

Jeg overvejer at søge ind på økonomi-uddannelse på KU. Dog er jeg i tvivl om studiet indebærer for meget matematik for mig... Jeg ville derfor høre om der var nogen med kendskab til økonomi enten på KU eller på Århus Universitet der kunne hjælpe med med nogle spørgsmål.

Jeg har altid været meget sprogligt anlagt. Efter jeg blev student var jeg fast besluttet på at jeg ville læse statskundskab, og da jeg manglede matematik B (ja, havde kun mat C) supplerede jeg op på et sommerkursus. Målet var sådan set bare at bestå matematik B, da det er alt der kræves for at komme ind på statskundsskab, men til eksamen fik jeg overraskende nok 7 og 10. Matematik har dog aldrig været min stærke side, men efterfølgende har jeg overvejet mere og mere at tage matematik op på A-niveau og derefter søge ind på økonomi på KU, da jeg over dette sommerkursus med mat B blev mere og mere hooked på matematikken. Jeg ved det lyder skørt, men lige nu savner jeg faktisk matematikken (p.t. holder jeg "sabbat-år" på en sprogskole i udlandet).

Hvor "god" skal man være til matematik A for at kunne gennemføre økonomi uden ydeligere forhindringer? Jeg ved det nok er meget forskelligt og meget svært at vurdere, men hvis jeg består mat A med ca. samme karakter som jeg bestod mat B med (altså 7/10), ville jeg så roligt kunne søge ind på økonomi på KU?

Jeg ved at karakteren i mat A har betydning for optagelsen på KU, men da mit studentereksamens-snit er forholdvis højt er dette ikke en hindring.

Jeg håber på svar! Godt nytår allesammen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af Jean

Puha det er et svært spørgsmål. 

Matematik udgør en stor del af et økonomistudie, og det er derfor vigtigt at have interessen for matematik. 

De ting man lærer på A-niveau er selvfølgelig basis for mange af de ting der bliver undervist i matematik på økonomistudiet, men min påstand, er at hvis du har interessen, så skal nu nok nå at lære det på studiet. 

Jeg tror du skal spørge dig selv: Kan jeg lide tankegangen og metoderne i matematik? Hvis ja - så skynd dig, at meld dig til A-supplering, så du opfylder de formelle krav for at komme ind på studiet. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2009 af c_aastrup

En grund til at vælge København som studiested er mulighederne for relevante studiejobs, det er en virkelig god hjælp til at spore sig ind på hvad der kunne være spændende at arbejde med når du engang er færdig. Det har i hvert fald været nyttigt for mig.

Jeg har været lektiehjælp for økonomistuderende og opfatter ikke deres matematik som et voldsomt spring fra Mat-A.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2009 af c_aastrup

Spørgsmålet om hvor god man skal være er svært, stædighed overfor ting man synes er vanskelige er det vigtigste, Villighed til at lære er det vigtigste.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

Jeg er selv igang med selvsamme uddannelse.

Min erfaring siger mig at du kun skal vælge studiet, hvis du er meget glad for at arbejde med matematik.

Hvad angår niveauet, er der et vist spring fra Mat A i gymnasiet. Men dit niveaue på Mat A, er en god indikation på hvor svært studiet vil blive. Det er ihvertfald et meget almindeligt fænomen, at mange studerende har problemer med matematikken de første par år. Matematik på første år er en vis udfordring. Men den store matematiske udfordring kommer på andet år, hvor man skal igennem mikro økonomi 1 og 2.

Det er ikke kun evnen til at regne opgaver som er vigtig. Ligeledes skal man lære at fortolke matematiske resultater ind i en økonomisk ramme, hvilket er en meget svær færdighed at mestre. På den måde minder studiet om fysik. I og med at anvendt matematik er i højsædet. Statistik er der desuden også masser af.

Hvad der imidlertidigt er afgørende, er din vilje til at arbejde hårdt. Jeg har selv læst på et par andre studier før jeg startede på økonomi studiet, og arbejdsmængden og de faglige krav på studiet, er meget høje, relativt til mange andre studier. Du skal ihvertfald være glad for at terpe matematik og formelle definitioner. Lidt ligesom de medicin studerende terper anatomi og fysiologi.

Mit råd er derfor at du skal tage chancen, selv om de første par år er lidt tørre og hårde at komme igennem. På overbygningen har du så mulighed for at dreje studiet i en mere politologisk retning, hvis det er det du hellere vil.


Skriv et svar til: Økonomi på KU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.