Matematik

Hjælp- Haster

05. januar 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Hejsa, jeg har en opgave jeg er gået stå i, håber nogle kan hjælpe mig!

Det handler om eksponentielle funktioner, og opgaven lyder såles:

Forklar hvad dette fortæller om eksponentielle funktioner: (brug gerne figurer)

For funktionen y=b*a^* gælder at når X vokser med deltaX så ganges y med a deltaX, og y får en relativ tilvækst på (a deltaX - 1) *100%

Til en bestemt absolut x-tilvækst svarer altså en bestemt relativ y-tilvækst.

Håber virkelig nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med f(x+?x)=b*a(x+?x)=b*ax*a?x. Tilvæksten er så f(x+?x)-f(x)

Resten kan du selv sætte ind


Svar #2
05. januar 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Så det er bare F-faktoren man bruger her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

her "a(x+?x)" skulle have stået a*(a+?x), så b*ax+?x-b*ax=b*ax*(1-a?x)


Svar #4
05. januar 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Yes tusind tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg vd ikke, hvorfor jeg bliver ved med at fåd et spørgsmålstegn??


Skriv et svar til: Hjælp- Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.