Matematik

hjælp til en matematikopgave

30. oktober 2004 af cs (Slettet)
Hej er der nogle der vil hjælpe med denne opgave.

En funktion f er givet ved

f(x)=(x+1)/(x^2+2x-3), hvor xER\\(1,-3)

bestem monotoniforhold.

bestem en ligning for hvert af asymptoterne til grafen for f.

koordinatsystemets førsteakse og andenakse afgrænser sammen med linjen x=-1 og grafen for f en punktmængde M

Beregn arealet af M.

håber nogle kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2004 af frodo (Slettet)

1) differentier f(x) og se hvor den er positiv/negativ

2)hvor er f(x) ikke defineret, og desuden er det en polynomiumsbrøk, hvor tællergaden er mindre end nævnergraden, og x-aksen er assymptote!

3)int(0 til 1)(f(x)dx)

Svar #2
31. oktober 2004 af cs (Slettet)

har svært ved at differentier den, er der nogle der kan hjælpe mig på vej.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2004 af allan_sim

Brug regnereglen for differentiation af brøker:

(f/g)'(x)=(f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x)^2)

I dit tilfælde er

f(x)=x+1
g(x)=x^2+2x-3


Skriv et svar til: hjælp til en matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.