Matematik

Andengradsligninger

07. januar 2009 af 1eg (Slettet)

Hey. Har brug for lidt hjælp til det her matematik /: som jeg ikke forstår så godt!

1. Hvordan kan man vise, at 1 er løsningen til andengradsligningen: 2x²-5x+3=0


Hvilken af de her tal -1,0,1,2 og 3 er løsningen til : 2x² -10x+12=0 og hvordan finder man ud af det?


Hvordan kan man løse følgende ligninger eller gøre rede for at de ikke har nogen løsninger.
2x²=0
(x-1)²=0
7(x+2)²=0
2x²=8
x²-5x=0
-2x²+32=0
2x²+4x-16=0
 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2009 af mathon

y = ax2 + bx + c

d = b2-4ac

x = (-b ± √(d))/(2a)


Svar #2
07. januar 2009 af 1eg (Slettet)

1# hva er det der flueben for noget? & hvad er mellemregningen da?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2009 af mathon

...matematikere kalder "flueben" for et kvadratrodstegn...


Svar #4
12. januar 2009 af 1eg (Slettet)

er der ingen der kan forklare / hjælpe mig lidt?


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.