Matematik

Polynomiumsbrøker

10. januar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Hej ..

Jeg skal finde Dm(f), Np, og fortegnsvariation ved denne opgave

f(x) = x - 1   /    x^2 + 1

men kan ikke få det til at passe

Indtil videre har jeg fået Dm(f) = R \ {1}  ? er det rigtigt ?
 

Og nulpunkterne kan ikke passe, nogle der kan hjælpe ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

dm/(f) bliver løsning til x^2+1=0, da man ik kan dividere med 0

nulpunkter findes ved løsning af x-1

fortegnsvariationen kan du lave ved at vælge repræsentanter for hver nulpukts interval, der efter se om det er positivt eller negativt


Svar #2
10. januar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg forstår ikke lige det med Dm(f) ? Vi plejer at skrive resultatet således:

Dm(f) = R \ {??}     Altså alle reelle tal undtagen ?, hvilket tal skal det så være ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

jeg siger at løsning til din nævner må ikk give nul

men dit svar om dm(f) er ikk rigtig

se her:

x^2+1=0, der er ingen løsning, dvs at nævneren aldrig bliver 0

så dm(f)=R


Svar #4
10. januar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Okay så er jeg med ..

Hvad så med nulpunkt ?

Hvis jeg sætter x - 1 = 0 får jeg d = 1 er det rigtigt så ? men hvad giver nulpunkterne så ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

du har en førstegradsligning 1 nøvneren

dvs x-1=0

x=1 er løsning til nulpunkt


Svar #6
10. januar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Tusind tak .. Kan du også hjælpe mig med den her ??

f(x) = x^2 - 3x + 2   /    x^2 - x


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

ja,

x^2-x=x*(x-1)=0, dvs løsning er 1 og nul, dvs dm(f)=R untagen 0 og 1

nulpunktet findes ved at løse

løs x^2 - 3x + 2


Svar #8
10. januar 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Skal jeg også bruge d = b^2 - 4ac og nulpunktsformlen ved udregning af nulpunkt ??

Hvis jeg gør dette er x = 1 og x = 2 men polynomien i graph-programmet siger der kun er én skæring med x-aksen ??


Skriv et svar til: Polynomiumsbrøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.