Matematik

Kvadratsætninger

10. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hej er der nogen der kan forklare præcist hvad det er man bruger kvadratsætningerne til. Fordi for mig ser det bare ud som om at man gør det hele mere kompliceret ved at bruge af dem ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du vil ofte støde på udtryk af formen (a+b)^2 og ved at bruge kvadratsætningerne er det hurtigt og nemt at huske, hvad det mere præcist betyder: (a+b)^2 = a^2+b^2 + 2ab

Det samme gældende for de to sidste kvadratsætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2009 af mathon


fx.
ved kvadratkomplettering af 2.gradsligning...

y = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af Carumba (Slettet)

De er rare at kunne hvis man støder på et meget langt udtryk som så kan reduceres væsentligt når man har kendskab til kvadratsætningerne.

fx. kan der være sådan et element i et udtryk: a2-b2/(a+b)

dette kan så reduceres til: (a+b)*(a-b)/(a+b)

Nu går (a+b) ud med hinanden og er hurtigt reduceret til: a2-b2/(a+b) = a-b


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.