Matematik

Forkert svar?

10. januar 2009 af Limling (Slettet)

Opgave: I et koordinatsystem er der givet 3  punkter A(3,4) og B(-5,1) og C(7,10)

2) Bestem projektionen af vektor AB på vektor AC

Her benytter jeg: vektor AB "prik" vektor AC divideret med længden af AC i anden. Dette ganger jeg med vektor AC = 4 over 6..

ifølge facit skal det give - 3,85 over - 5,77

Jeg får nøgagtig samme tal, men bare positive..

Har jeg ret eller facit? Sommetider kan der være fejl i facit..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Isomorphician

Facit ser rigtigt ud.

Vis evt. dine udregninger, der kan være en fortegnsfejl undervejs.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/148798


Svar #3
10. januar 2009 af Limling (Slettet)

of course.. mange tak..

Hvordan kan jeg løse den næste opgave, der lyder:

bestem koordinatsættet til det punkt D på BC, som opfylder af |BD| / |CD| = 5/6

Det skulle gerne give D(5/11  ,  56/11)

Kan simpelthen ikke få det til at passe!


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/148810


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af Isomorphician

Når |BD|/|CD| = 5/6

betyder det at:

|BD| = 5/11

|CD| = 6/11

Da punktet D skal ligge på BC-vektoren skal længdefaktoren ganges med BC-vektoren.

Hvis vi tager udgangspunkt i |BD| fås:

5/11*(12, 9) = ((60/11), (45/11))

Denne vektor lægges til punktet B for at få koordinaterne:

(-5, 1) + ((60/11), (45/11)) =

((-55/11), (11/11)) + ((60/11), (45/11)) =

((5/11), (56/11))


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2009 af mathon

sidste:
se
http://peecee.dk/upload/view/148813


Svar #7
10. januar 2009 af Limling (Slettet)

#8: Hvorfor er det ensbetydende med at |BD| = 5/11

|CD| = 6/11 ?
 


Svar #8
10. januar 2009 af Limling (Slettet)

#4:

hvad er det du gør ved tredje trin? der hvor du skriver "hvoraf"


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2009 af Isomorphician

#7

Fordi forholdet mellem BD og CD er 5/6 eller "fem for seks". Med andre ord, hvis du deler BC op i 11 lige store dele vil BD fylde 5 dele og CD vil fylde 6 dele.

Tænk fx. på forholdet når du blander saftevand. Der bliver gerne oplyst at du skal blande det 1:9, altså 1 del saftevand, og 9 dele vand. I alt 10 dele dejlig saftevand.


Svar #10
10. januar 2009 af Limling (Slettet)

Tror faktisk at jeg har formuleret det lidt forkert for jer.. Man får IKKE at vide at det skal give D(5/11 , 56/11) .

Det står i facit..


Skriv et svar til: Forkert svar?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.