Matematik

Intergralregning. help?

11. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

Jeg har nogle problemer med forskellige opgaver som skal regnes i hånden.

- kan ikke få mit resultat til at passe med lommeregneres resultat?!

man skal finde stamfunktionerne Fc(x) . (:

a) f(x)= 3x-2

b) f(x)= 6 / x5

c) f(x) = 2 / √x3

d) f(x) = 2· ln(x) +√x

håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at skrive dine udregninger op.


Svar #2
11. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

a) Fc(x) = 3 · 1/(-2+1) · x(-2+1)+c

b) Fc(x) = ?

c) Fc(x) = ln(2/2·√x3) +c

d) Fc(x) = 2x · ln(x) - x + 1/(2·√x) + c

- hvis det er til at forstå.

har prøvet at lave det efter nogle regneregler i min matematikbog.

men, hænger bare ikke sammen overhovedet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Og hvad  giver din lommeregner af svar?


Svar #4
11. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

a) Fc(x) = -3 / x

b) Fc(x) = -3 / (2 · x4)

c) Fc(x) = (-4 · x) / (√x3)

d) Fc(x) = ( 2x · (3 · ln(x) + √x - 3)) / 3


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Og hvordan er dine egne forskellig fra disse?


Svar #6
11. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

du kan jo se at resultaterne ikke er de samme ........


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Den første er det samme. b'eren har du ikke givet noget bud på. Benyt, at 6/x^5 = 6x^-5. c'eren kan du prøve at forkorte kvadratroden væk ved at sige, at kvrod(x) = x^½ og se, om det hjælper. Benyt potensreglerne herefter. I d'eren skal du prøve at udnytte a*LN(x) = LN(x^a) og så prøve at se, om det hjælper dig videre.


Svar #8
12. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

okay tak. mangler kun c'eren,

hvad er det så, når det er √x3?


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8. kvrod(x^3) = (x^3)^½ = x^(3/2)

Det er lige til at integrere. :)


Svar #10
12. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

nåååeh, sad lige og bøvlede med at få det sat i rigtig rækkefølge. super. tak!


Svar #11
12. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

okay, (x3)0.5 giver x1,5 i følge potensregnereglerne..

så har jeg 2 / x1,5,

men lommeregneren siger -4x / √x3

som så er det samme som -4x / x1,5

kan bare ikke få resten til at passe ud fra mine udregninger? ..


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: De to ting er det samme.


Svar #13
12. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

det ved jeg godt. men har har fået det til 2 / x1,5,

som jeg også så pænt skriver?


Skriv et svar til: Intergralregning. help?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.