Engelsk

Oversættelse af 10 ord

11. januar 2009 af Pigemus (Slettet)

Hejsa

Der er ikke nogen som lige kunne oversætte 10 ord for mig vel?

Altså emnet har noget at gøre med fisk, og dertil er der 10 ord:

(1) - operculum (gill dække),

(2) - lateral line,

(3) - dorsale fin,

(4) - fedt fin,

(5) - caudale stilk,

(6) - caudale fin,

(7) - anal fin,

(8) - photophores,

(9) - bækken finner (parrede),

(10) - brystfinner finner (parret)

De to sidste er vidst oversat.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af klotte (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Pectoral_fin#Fins

Ja det har med fiskens anatomi at gøre.

Dorsal er ryggen, anal er tarmen, lateral er siden, caudale kan jeg ikke lige huske men jeg tror det er halen ?

Det er taget fra latin.


Svar #2
11. januar 2009 af Pigemus (Slettet)

Okay, tak for hjælpen men ville godt have et svar på dem alle.

Er der nogen som lige kan give mig svaret på resten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af clausweber (Slettet)

Lateral line = Sidelinjen

Dorsal fin = Rygfinnen

Fedtfinne

Caudal fin (ja det er baggerst sidende) anvendes også som DK betegnelse = Caudale finne

Anal fin = Gatfinnen


Skriv et svar til: Oversættelse af 10 ord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.