Matematik

Folkeskoleniveau

11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Hvor stor har kapitalen været, når den på et år til 4½% p.a. har givet renten:

a) 157,50 kr. b) 54,00 kr. c) 24,75 kr.

Håber I gider at hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2009 af Pettson

De rentebeløb, der er oplyst, er for et helt år, og rentesatsen er 4,5% per år.
Du kender altså 4,5 % af kapitalen.
Find først 1% af kapitalen og derefter 100% (= hele kapitalen).


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Hejsa. Er ingen matematikhaj, men vil mene det vil være følgende:

a) 3500 (157,5 / 4,5 * 100)

b) 1200

c) 550

Er 90% sikker på dette er rigtigt :)


Svar #3
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Svar #4
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Vil du/I hjælpe mig med en opgave til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Sig frem.. :)


Svar #6
12. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Heh:)

Hvor stor har rentefoden været, når 500 kr. har givet

a) 10 kr. i rente på et år?

b) 10 kr. i rente på et halvt år?

c) 12,50 kr. i rente på 100 dage?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Her ved du følgende:

kapiralen = 500

rente= 10 kr.

Hvor du før først skulle finde frem til, hvad 1% af kapitalen var, og dernæst gange med 100, vil du her finde ud af, hvor stor en procentdel af 500 kr, 10 kr udgør.. Dette gør du ved at dividere renten med kapitalen, dvs. 10 / 500. Ved at gange med 100 fås herefter rentefoden, der i dette tilfælde er 2 %.

Håber det hjalp.


Svar #8
12. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Folkeskoleniveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.