Matematik
Definitionsmængde.....
31. oktober 2004 af
kiaa (Slettet)
HÅBER der er nogle der kan hjælpe mig med denne opg for har ingen ide om hvordan den ska løses:(
Funktionen f er givet ved :
f(x)=(1-kvatradrodx)/(1-x)
Angiv definitionsmængden for f, og forklar hvorfor man ikke umiddelbart kan se, hvad f går mod, når x går mod 1.
Vis derefter, at:
(1-kvatradrodx)/(1-x) = (1)/(1+kvatradrodx)
og udnyt dette til at bestemme lim f(x) x->1
Funktionen f er givet ved :
f(x)=(1-kvatradrodx)/(1-x)
Angiv definitionsmængden for f, og forklar hvorfor man ikke umiddelbart kan se, hvad f går mod, når x går mod 1.
Vis derefter, at:
(1-kvatradrodx)/(1-x) = (1)/(1+kvatradrodx)
og udnyt dette til at bestemme lim f(x) x->1
Svar #1
31. oktober 2004 af frodo (Slettet)
x definereet for alt mindre end 1!
hvis x--> 1, går f(x)--> "0/0"
hvis x--> 1, går f(x)--> "0/0"
Svar #2
31. oktober 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
(1-kvatradrodx)/(1-x) = 1/(1+kvatradrodx) ...
Forlæng begge sider med nævneren på højre side, og brug reglen om to tal sum gange de samme to tals differens.
Forlæng begge sider med nævneren på højre side, og brug reglen om to tal sum gange de samme to tals differens.
Skriv et svar til: Definitionsmængde.....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
