Matematik

Eksponentialfunktion

13. januar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave ;

10 = 10x * ex ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af mathon

10x = eln(10)x

10 = eln(10)x*ex

10 = e(ln(10)+1)x

ln(10) = (ln(10)+1)x

                                       x = ln(10)/(ln(10)+1)


Svar #2
13. januar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

#1 hvorfor siger du + 1 i tredje række ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af NejTilSvampe

det er en parentes. (ln(10) +1)x  =  ln(10)x + x


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af mathon

ea*eb = ea+b
.......

eln(10)x*ex = eln(10)x+x = e(ln(10)+1)x


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

10 = 10x*ex = (10*e)x,  x = ln(10) / ln(10e)  jvn. svaret  #1


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.