Matematik

eksponentialfunktioner

14. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hej

jeg vil bare spørge om opgaven er rigtig regnet ud;

10 = 10^2x * e^x        ->         X = ln (10) / (ln(10) + 3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

nej


Svar #2
14. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Regner på højresiden 102x*ex=e2x*ln(10)+x=ex(2ln(10)+1) så ....


Svar #4
15. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Okay, er ikke helt med, an du ikke prøve at forklare en smule hvad det er du gør?


Svar #5
15. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

*kan


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ja da 102x=eln(10^2x)=e2xln(10) så 102xex=e2xln(10)ex=e2xln(10)+x=ex(2ln(10)+1) .... gav det bedre mening?


Svar #7
15. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Det er bare fordi vi lige er begyndt på emnet, så jeg er lidt usikker..

10^2x=e^ln(10^2x)=e^2xln(10) ; det er denne her del jeg ikke forstår?

altså når vi skal finde x, skal man så tage log af tallet for at tallet skal "udlignes" eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Oki som der nok står i jeres bog kan man skifte mellem eksponentialfunktioner således

10y=x ⇔ ln(10y)=ln(x) ⇔ yln(10)=ln(x) ⇔ eyln(10)=eln(x) ⇔ eyln(10)=x ...

så jeg omskriver 102x vha dette og får således 102x=e2xln(10)


Svar #9
15. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Nåå, nu giver det meget mere mening : D

Taak.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2009 af Dynin (Slettet)

... men hvorfor bruger du e/ln? Der er flere 10'taller, så det mest logiske ville være at bruge 10/log i denne ligning ....................... oh well ... det er jo dit valg


Skriv et svar til: eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.