Matematik

f(x,y)=(x/y)-(y/x)

15. januar 2009 af Simon5200 (Slettet)

Hey allesammen.

Har lige været til eksamen og skulle lave en masse opgaver med ligningen:

f(x,y)=(x/y)-(y/x)

bl.a. mængden hvor f(x,y)=0

og et integrale I(u) = int(f(x,y)*d(x,y)) hvor grænserne er: 1<x<u og 1<y<x      < betyder 'større eller lig med'

Jeg omskrev f(x,y) til:

(x^2-y^2)/(xy) - er det korrekt? og så har jeg differentieret og alt muligt... kan ikke helt huske resultatet, men noget med 1/4u^6-1/2u^4-1/4 eller noget.. kan sgu ikke huske det :D måske kan jeg, når jeg ser det..

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja din omskrivning er rigtig nok. Dobbeltintegralet ∫∫f(x.y)dA i kartisiske koordinater over D (området), hvor x løber fra a til b og y løber fra c(x) til d(x) er så givet ved ∫(∫f(x,y)dy))dx, eller man kan også skrive

∫dx∫f(x,y)dy , a≤x≤b og c(x)≤f(x,y)≤d(x). Man kiger altså på randen af den flade, man vil integrere, så man skal have et udtryk for de kurver, der brgrænser fladen. Det kan være man skal lave et x-domæne, det afhænger af den bestemte funktion, man betragter.

Hvis du bare skal finde f(x,y) = 0, så får du jo (x2-y2)/xy = (x-y)*(x+y)/xy = 0, så er x=y eller x=-y


Svar #2
15. januar 2009 af Simon5200 (Slettet)

Selvfølgelig! Nå, men eksamen er jo overstået - men jeg var ikke helt forkert på den! Dejligt! :) Tak for hjælpen1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

OK, håber du kan bruge det, det er sådan lidt tricky med de dobbeltintegraler, man skal faktisk tegne en del, før man kan gennemskue, hvilken model, man skal bruge. Hvad trin er du på? Det ligner 2. semeter stof fra Uni.


Svar #4
15. januar 2009 af Simon5200 (Slettet)

Nemlig. Går på 1. semester på Det Farmaceutiske Fakultet :)


Skriv et svar til: f(x,y)=(x/y)-(y/x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.