Matematik

Omskrivning

15. januar 2009 af CarmenD (Slettet)

´Hej Folk,

jeg sidder og kæmper med den her, og ville høre om nogen kunne hjælpe?

opgaven hedder:

omskriv

4x^2 - 12x + 9 til formen (ax+b)^2

Håber der er nogen der vil hjælpe .

carmen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

(ax+b)^2=(ax)^2+b^2+2*ax*b=a2x2+b22axb Sammenlign den sidste med udtrykket, og se om du kan regne konstanterne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

(ax+b)^2=(ax)^2+b^2+2*ax*b=a2x2+b2+2axb  skulle der stå(jeg glemte et plus)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af mathon

                       (ax)² - 2(ax)*b + b²  = (ax - b)²

4x² - 12x + 9 =  (2x)² - 2(2x)*3 + 3² = ?


Svar #4
15. januar 2009 af CarmenD (Slettet)

jeg får det til (2x-3)^2

er det helt ved siden af ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2009 af mathon

nej
det er rigtigt


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.