Matematik

trigonometrisk funktion

15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

Hejsa :)

Spørgsmål et er:

Er dette en trigonometrisk funktion: f(x) = a*tan(x)+1 x for ]-1(pi/2);(pi/2)[?

Mit andet spørgsmål er følgende:

Derefter står der, at det oplyses at f(pi/4) = 1,5 og så spørges der om hvad a er - altså det skal beregnes ? hvordan gør man dette?

Mvh. Julie


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får opgivet en løsning til ligningen. Hvis du indsætter pi/4 på x's plads og 1,5 på f(x)'s plads, så har du kun a tilbage som ubekendt. Du skal så finde a.

Ja, det er en trig. funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis funktionen hedder f(x) = a*tan(x) + x, så er der ikke tale om en trigonometrisk funktion.


Svar #3
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

okay, men hvad så hvis man har denne trigonometriske funktion: f(x) = a*sin(2x)+d ?

der er jo to ubekendte? :)

Mvh. Julie


Svar #4
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

richterklanen, hvilken funktion er det så?


Svar #5
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

kan det passe at a = 0,486 i f(x) = a*tan(x)+1?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Bestemt - der skal så to punkter til for at finde de to konstanter.


Svar #7
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

# 6: jeg har disse informationer : f(0) = 3 og f(1/4/pi) = 5


så får jeg a til 4 og d til 3, men jeg kan ikke finde ud af at beregne det, det er bare noget, som jeg har tænkt mig til.


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Opstil 2 ligninger med a og b som de to ubekendte og løs på sædvanlig vis. :)


Svar #9
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

jamen det er lidt det der er mit problem :) altså, a*sin(2*0)+d = 0 dvs. at d bliver = 3 ? det er det eneste jeg kan se...


Svar #10
15. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

jeg kunne godt tænke mig, at du f.eks. viste mig hvordan jeg løser den første ligning, som jeg skrev i #0, for mit problem er, at jeg ikke ved hvordan jeg løser den, når der er pi i min ligning :)


Skriv et svar til: trigonometrisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.