Matematik

differentialligninger. er blank

15. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

en funktion  f(x) er løsning til differentialligningen
dy/dx=-2y*x
og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e) og (1,-e).

bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af mathon

hældningskoefficienten for tangenten gennem (1,e): α1 = -2*e*1 = -2e
hældningskoefficienten for tangenten gennem (1,-e): α2 = -2*(-e)*1 = 2e

den spidse vinkel mellem tangenterne beregnes
af
                                                 tan(δ) = |α12|/|1-α12|


Skriv et svar til: differentialligninger. er blank

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.