Matematik

hjælp med LOG

15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

Løs ligningen

log(x+1)+log(x-2)=1

<=>

log((x+1)*(x-2)) = 1

<=>

log(x"2-2x+1x-2) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at log(x) og 10^x er hinandens modsætninger. Altså: 10log(x) = x.


Svar #2
15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

hvad bliver det så til ? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv selv. :)


Svar #4
15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

haha    jeg ka ik....!


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Selvfølgelig kan du det. Prøv at tage 10^x på hver side, hvor x udgør hver side i din ligning.


Svar #6
15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

x = 5,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Så langt har jeg slet ikke regnet - prøv at skrive dine mellemregninger herind.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

log(x2-x-2)=1         Efter lidt reducering fra dit svar i #0

x2-x-2=101=10      Bruger regnereglen fra #1

x2-x-12=0               Løs den som en 2.gradsligning


Svar #9
15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

log(x^2-x-2) = 10  ?


Svar #10
15. januar 2009 af hansbjarni (Slettet)

x = -3  v  x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2009 af Arctan (Slettet)

#10.

Jah, det er rigtigt. Men er -3 også en gyldig løsning, hvis det indsættes i den oprindelige ligning?


Skriv et svar til: hjælp med LOG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.