Matematik

Monotomiforhold

15. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Hej derude

Kan nogen forklare mig, hvordan man løser opgaver af denne type:

Vis at funktionen f(x) = -x^3 + 6x^2 - 15x + 8 er aftagende
Vis at funktionen f(x) = x^3 + 6x^2 + 12x + 5 er voksende

Findes der en snild måde at spotte på, om grafen er aftagende eller voksende??
alt er brugbart lige nu - er helt på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja, det gør der.

jeg bruger den første ligning som eksempel.

Du finder f ' ( x) for f(x). Du sætter f ' (x ) = 0. Det er de steder hvor grafen er vandret. Så tar' du en x-værdi over den x-værdi der gav f ' ( x ) = 0 og en x-værdi under den x-værdi der gav f ' ( x ) = 0.

Hvis begge tal f.eks. giver et negativt tal, betyder det at grafen er aftagende.


Svar #2
15. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

#1: så jeg differentierer min oprindelige funktion..
Men så forstår jeg ikke hvad du mener med at jeg tar en x-værdi der er over og en der er under??


Skriv et svar til: Monotomiforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.