Matematik

Lineære funktion bestemmelse

16. januar 2009 af VKXD (Slettet)

Hej. .

Jeg sidder med en opgave, og jeg aner simpelthen ikke hvordan jeg skal løse den.

opgaven lyser således.

1.Bestem andelen af kvindelige analfabeter på det tidspunkt, hvor andelen af mandlige analfabeter er 20.

der oplyses:

andelen af mandlige analfabeter kan beregnes vha.  g(x)= -0,73x + 50

andelen af kvindelige anafabeter kan beregnes vha. f(x)=-0,87x + 134,2

P:S håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Isomorphician

Løs: 20 = -0,73x + 50

Den x-værdi du får som løsning indsætter du på x's plads i f(x) og reducerer.


Svar #2
16. januar 2009 af VKXD (Slettet)

tak, men vil du ikke forklare mig hvor de 20 tal kommer fra? det vil glæde migg :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2009 af Isomorphician

Det kommer fra opgaveformuleringen. g(x) beskriver andelen af mandlige analfabeter, og vi skal finde ud af hvornår denne andel er 20. Derfor skal du finde ud af hvornår g(x) = 20.


Svar #4
18. januar 2009 af VKXD (Slettet)

ohh TAK :D


Skriv et svar til: Lineære funktion bestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.