Matematik

Slutpris

16. januar 2009 af HeineforLife (Slettet)

En vare koster oprindelig 1234 kr. Herefter hæves prisen først med 17 % og derefter med 25 %. Det bliver dårlige tider, og derfor sænkes prisen igen. Først med 25 % og derefter med 11 %.

a) Hvad koster varen nu?
b) Kommenter resultatet. Hvorfor kan det overraske?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1. pris1234*1.17 kr = 1444 kr. 2. pris 1444 kr. *1.25 = 1805 kr. 3. pris 1805 kr * 0,75=1354 kr og den sidste pris bliver 1354 kr * 0,89 = 1205 kr. a) Den koster 1205 kr. Resultatet skyldes at man tager de 25 % til sidst af et større beløb.


Skriv et svar til: Slutpris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.