Matematik

HASTER!! T_T

18. januar 2009 af muslile (Slettet)

Lineære funktioner på engelsk

Ved ikke hvordan jeg skal lave disse opgaver... Så håber der er nogen der vil hjælpe. Tak. :)

a) find a linear funktion relating x to f[x]. Use the facts that 32°F corresponds to 0°C and 212°F corresponds to 100°C.

b) what Fahrenheit temperature corresponds to 35.0°C?

c) what Celsius temperature correspond to 180°F?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af Isomorphician

Du har to punkter:

(0, 32) og (100, 212).

Hjalp det?


Svar #2
18. januar 2009 af muslile (Slettet)

Ikke helt,.. :s

Er stadig meget forvirret...


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2009 af Isomorphician

Du kan nu udregne a i forskriften for den rette linje: y = ax + b.

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

hvor (x1, y1) = (0, 32) og (x2, y2) = (100, 212)


Svar #4
18. januar 2009 af muslile (Slettet)

hvordan skriver man det på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2009 af Isomorphician

a = (212 - 100)/(100 - 0) = 212/100


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2009 af Isomorphician

flot....

a = (212 - 32)/(100 - 0) = 180/100


Svar #7
18. januar 2009 af muslile (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig med disse?

a) x + 1/x = 1

b) x^4 - 5x^2 + 4 = 0

c) 5(x+12)^2 - 12 = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2009 af Isomorphician

x + (1/x) = 1 <=>

x2 + 1 = x....

.........

x4 - 5x2 + 4 = 0

sæt y = x2, hvorved der fås:

y2 - 5y + 4 = 0...

......

5(x + 12)2 - 12 = 0 <=>

5(x2 + 24x + 144) - 12= 0 <=>

5x2 + 120x + 708 = 0


Svar #9
18. januar 2009 af muslile (Slettet)

jeg kan ikke se hvordan jeg kommer videre fra x^2 + 1 = x ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2009 af mathon

approx(expand(solve(det([x,y,1;0,32,1;100,212,1])=0,y)))


Skriv et svar til: HASTER!! T_T

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.