Matematik

Joker - sandsynlighedsregning

20. januar 2009 af Jonasjd90 (Slettet)

Hey jeg har et problem, har fået opgaven der lyder:

I Joker udtrækkes der 7 tal. For få gevinst skal man have tallene rigtig fra højre side. Dvs. rækkefølgen som tallene udtrækkes på har betydning for gevinst. Sådan et udtræk kaldes for en permutation. For at få 0 rigtige er der 9 muligheder for første tal og 10 muligheder for hver af de øvrige tal hvilket giver 9*10^6 muligheder. Opstil et udtryk for sandsynligheden for at ramme de rigtige tal {0,1,2,3,4,5,6,7}.

Og kan simpelthen ikke få det til at give mening.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af ibibib (Slettet)

1 rigtig:

Det første tal skal være det rigtige. 1 mulighed for det første tal.

Det næste tal skal være forkert. 9 muligheder for det næste tal.

Der er 10 muligheder for de sidste 5 tal.

Samlet: 1·9·105


Svar #2
20. januar 2009 af Jonasjd90 (Slettet)

Ja, har valgt at stille det op i formlen 9*10^(7-(x+1))

Hvor x repræsenterer antal rigtige..

For at få 7 rigtige skal man dog bruge 10^7

For at finde p skal man bruge P=#A/#E

Dvs. for at få 7 rigtige er det 1/10^7 = 1 til 10 mil.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis der udtrækkes 7 tal i intervallet [0,10], så må sandsynligheden for alle 7 rigtige være P(rigtig kombination) = 1:107 altså endnu vanskeligere end at få 7 rigtige i lotto.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af ibibib (Slettet)

#2

Korrekt.

9·107-(x+1) = 9*106-x
 


Skriv et svar til: Joker - sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.