Matematik

f'(x)

20. januar 2009 af marshov (Slettet)

Har lidt problemer når man skal sige

f'(x) til 1 / x * (x3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af Arctan (Slettet)

f(x) = 1/x · x3 = x2 ⇒ f'(x) = 2x

f(x) = 1/(x · x3) = 1/(x4) ⇒ f'(x) = -4/x5


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du skal dirfferentiere den som et produkt (hvad du jo ikke behøver) så er det (fg)'=f'g+fg'


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af mathon

...afhængigt af om f(x)
skal læses

1)  f(x) = 1/(x*x3) = 1/x4

2)  f(x) = (1/x)*x3 = x2

hvorfor en mere hjælperinformerende parentesanvendelse anbefales


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.