Matematik

Hjælp plz.

21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

Opgaven:   Benyt kvadratsætningerne til at omskrive følgende udtryk:

opgave1)       (2a)^2 - (3b)^2       =

opgave2)       9a^2 - 1                    =

opgave3)       4x^2 + 25y^2 - 20xy   =


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af Isomorphician

Har du lært kvadratsætningerne?


Svar #2
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

ja, men har lavet de andre opgaver. det er bare lige de her 3 jeg har småproblemer med. ved ikke helt hvordan jeg skal omskrive dem til kvadratsætninger ? :( .  kan du hjælpe mig ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af Isomorphician

1) Brug at (a*b)p = ap*bp

2) Brug at a2 - b2 = (a - b)(a + b)

3) Brug at a2 + b2 - 2ab = (a + b)2


Svar #4
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

opgave1) (2a)^2 - (3b)^2 =   (1,5 * 2)^2 ??

opgave2) 9a^2 - 1 =      (3a + 2)(3a - 1) ?

opgave3) 4x^2 + 25y^2 - 20xy = (2x + 5)^2
 

Er det rigtigt lavet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2009 af Isomorphician

1) (2a)2 - (3b)2 = (2*a)2 - (3*b)2 = 4a2 - 9b2

2) 9a2 - 1 = (3a)2 - (1)2 = (3a - 1)(3a + 1)

3) 4x2 + 25y2 - 20xy = 22x2 + 52y2 - 2*2x*5y = (2x +5y)2


Svar #6
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

Tak skal du have :)   kan du hjælpe mig med en opgave mere ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2009 af Isomorphician

Du kan jo prøve at skrive den ind.


Svar #8
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

ja, det lyder som en god ide hhe. Der er faktisk to mere.

a^2 + 6a + 9 =?

1/4 x^2 + 1 - x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2009 af Isomorphician

Kig på hvad der kan være "det dobbelte produkt", hvad der kan være "første led i anden" og hvad der kan være "andet led i anden".

Giv et bud!


Svar #10
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

a^2 + 6a + 9 = (2a + 3)^2

1/4 x^2 + 1 - x = ?
 

Den anden er jeg total lost :S ?


Svar #11
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

eller den første kunne være ( a + 3)^2 ?? eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. januar 2009 af Isomorphician

#11

Det kunne den godt.

Gang evt. selv ud for at tjekke efter.


Svar #13
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

den giver a^2 + 9 + 6a ? eller hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. januar 2009 af Isomorphician

Så er den jo rigtig nok.


Svar #15
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

jaaa :)  hehe.   den anden kunne jeg ikke finde ud af ? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. januar 2009 af Isomorphician

(1/4)x2 + 1 - x = ((1/2)2)x2 + 12 + 2*(1/2)*(-1)*x = ((1/2)x - 1)2

(1/4)x2 + 1 - x = ((-1/2)2)x2 + 12 + 2*(-1/2)*1*x = ((-1/2)x + 1)2


Svar #17
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

Tak skal du have.  :)


Svar #18
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

undskyld men hvorfor har du skrevet minus på den anden ? og plus på den første ?  hvilken er den rigtige ?


Svar #19
21. januar 2009 af Mogensen92 (Slettet)

(1/4)x2 + 1 - x = ((1/2)2)x2 + 12 + 2*(1/2)*(-1)*x = ((1/2)x - 1)2

(1/4)x2 + 1 - x = ((-1/2)2)x2 + 12 + 2*(-1/2)*1*x = ((-1/2)x + 1)2
 

Hvilken er den rigtige af dem ?? den første eller den anden ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. januar 2009 af Isomorphician

Gang parenteserne ud, det skulle gerne give det samme.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.