Matematik

diff.ligning

21. januar 2009 af popom (Slettet)

heej godaften :D

jeg ka ik huske noget fra 2.g .. så håber lige at der er nogle som har bedre hukommelse end mig og gider hjælpee :)

en funktion f(x) er løsning til differentialligningen

dy/dx = x + 2 / y
 

og grafen f(x) går gennem punktet P(2,-2)

- bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet p.

og det sjove er bare at jeg var rigtig god til det her haha:D men lige nu husker jeg intet.. håber nogle vil hjælpe og det haster faktisk.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af dnadan (Slettet)

f'(x)=dy/dx=x+2/y

dvs. indsæt dit punkt, og du har fundet hældningen i netop dette tangeringspunkt(f'(2)), herefter er det tangentligningen, som skal benyttes.


Svar #2
22. januar 2009 af popom (Slettet)

altså dy/dx=2+2/-2 eller hva? og hva såå? og taaakk :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 ... så hældningen er 1


Svar #4
22. januar 2009 af popom (Slettet)

er det bare sånnn? men takker :)


Skriv et svar til: diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.