Matematik

isolere y

25. januar 2009 af minus mobil (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe med at isolere 2x^2=x^2*kvadratrod(y)+y^2, kan ikke helt selv få den til at gå op...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det kan godt lade sig gøre at isolere y, men det bliver et meget langt og indviklet udtryk, hvad er du selv kommet fem til?Du kan gøre noget andet, nemlig danne den inverse funktion, så du får:

x2*(2-√y) = y2 <=> x2 = y2/((2-√y) <=> x(y) = fortsæt selv. Så får du en funktion f(y), så kan du bytte om på de variable, når du husker, at 2-√y ≠ 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan i øvrigt også arbejde med funktionen z(x,y) = 0, hvis du foretrækker det, så får du et område i planen. Det kommer lidt an på, hvad du skal bruge funktionen til


Skriv et svar til: isolere y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.