Matematik

Parabler

25. januar 2009 af marshov (Slettet)

Parablen y = x2 har to tangenter, der går gennem punktet A (-0,5 , -2) bestem en ligning for hver af disse tangenter


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du kan bestemme røringspunkterne ved at indsætte i tangentens ligning.

y = f(xo) + f '(xo)(x-xo)

-2 = xo2 + 2xo·( - 0,5 - xo)


Svar #2
25. januar 2009 af marshov (Slettet)

je men man skal finde tangentens ligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af peter lind

#2 Det er det der gøres i #1. Først angives en ligning for en tangent i x0. Derefter sættes punktets koordinater ind, hvlken giver en ligning til bestemmelse af x0.

Hvis du bedre kan kan lide det kan du også bruge den generelle ligning for en ret linie med hældningen a gennem det givne punkt. Hvis linien skal være tangent, skal den have netop et fælles punkt med parablen. Ligningen y=x2=ax+b skal så have netop en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2009 af mathon

#1

videreskrevet

tangentligning:
y = 2xo(x-xo) + xo2

y = 2xox - xo2

og ved koordinatindsættelse

-2 = 2xo(-0,5) - xo2

-2 = -xo - xo2         som reduceret og ordnet giver

 xo2 + xo - 2 = 0    hvoraf 1.koordinaterne til de to røringspunkter beregnes


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.