Matematik

Bremselængde(haster)

26. januar 2009 af drives (Slettet)

Hej.

nu er jeg gået fuldkommen istå i en ellers rimelig nem opgave. så jeg håber nogle her inde kan hjælpe mig.

et togs bremselængde B kan beregnes ved formlen:

B=(2,765*v+0,0480*L)²:b

B= Bremselængde i meter

v=Fart i km/t

L:togets bremselængde i meter

b:togets bremsetal

og opgaven lyder:

Toget er 168 m langt, dets bremsetal er 119 og det kører med en fart på 110 km/t.

Undersøg hvor høj farten højst må være, hvis hvis bremselængden skal være under 1000m

håber der er nogle kloge hovder der kan hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af peter24 (Slettet)

måske 2000 dollars


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg forstår det vist ikke helt. Du skriver, at både B og L er togets bremselængde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du sætter dine opgivne værdier ind i formlen og reducerer, så ender u op med en funktion B(v), som du skal differentiere. Jeg prøver lige selv. Og L må være togets længde ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg får 121 km/h


Svar #5
26. januar 2009 af drives (Slettet)

#2> ups, L= togets længde i m.


Svar #6
26. januar 2009 af drives (Slettet)

#3> tror ikke helt jeg forstår, hvad du mener.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Din formel her kan opfattes som B(v) = (2,765*v+0,0480*L)²:b, da både L og b er kendte størrelser. Man kunne så lave en graf (v,B(v)), hvor man kan aflsæse forskellige bremselængder ved forskellige hastigheder. Det var som nærmest det, jeg tænkte på. Men da du får opgivet bremselængdn på 1000 meter. så er det bare at sætte ind i formlen.

Og å ser jeg at jeg har regnet forkert, fordi jeg ikke var tilstrækkelig opmærksom på enhederne, nu får jeg i stedet 154 km/time. Men regn lige selv efter, det er vigtigt, at enhederne er de samme konsekvent overalt


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Grafen for B som funktion af v kan se i vedh. fil.

Vedhæftet fil:Bremselængde.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#8 Ja det er en rigtig flot graf, så var mit første bud også rigtigt nok, jeg må have sjusket. Og til dig Cecillie vil jeg give det råd altid at lave tegninger og grafer, så forstår du mange gange bedre, hvad det drejer sig om.


Skriv et svar til: Bremselængde(haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.